Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR răspunde 'DA' la întrebarea încă nepusă legată de susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că aşteaptă o moţiune de cenzură împotriva guvernului şi a afirmat că formaţiunea sa politică are propuneri care să fie introduse în textul moţiunii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta, ofertat de PSD! Ce decizie a luat liderul PRO România

"Da, aşteptăm o astfel de moţiune de cenzură. Dacă ne vor întreba, vom avea şi noi propuneri în textul moţiunii de cenzură, că altfel nu e cazul să discutăm despre susţinere dacă nu avem şi o contribuţie. Dacă va fi cazul, dar am înţeles că nu vor să guverneze în niciun fel. USR a anunţat că nu doreşte să intre la guvernare. Pentru a prelua guvernarea, trebuie să vii cu câteva chestii concrete, majoritatea şi un acord de coaliţie sau din cine este alcătuită majoritatea, un lucru esenţial. Sunt de acord, nu avem nicio problemă, dar trebuie să vedem o astfel de propunere, cine este premierul, pentru că până la urmă Guvernul trebuie condus de cineva", a afirmat Kelemen Hunor, după şedinţa UDMR.

Citește și: Traian Băsescu dă alarma: O știre bombă de pe surse!

Referitor la declaraţiile lui Ludovic Orban, care a spus că, în calitate de preşedinte de partid, este legitimat să devină premier, preşedintele UDMR a precizat că doreşte să vadă semnătura "pe această hârtie de coaliţie" a lui Dacian Cioloş şi a lui Dan Barna, liderii USR şi PLUS.

"Foarte bine, să vedem semnătura lui Cioloş şi lui Dan Barna pe această hârtie de coaliţie şi atunci intrăm şi noi dacă suntem invitaţi, că ei au zis că nu au nevoie de noi. Dar haideţi să punem în paranteză declaraţiile din campanie şi să aşteptăm prima dată forţele majore din Parlament, să stabilească un drum comun. Noi nu avem o problemă în acest moment să rămânem în Opoziţie, să rămânem în băncile noastre, ştim ce avem de făcut, vom face ce avem de făcut, dar nu vreau să mă bag eu în treburile lor, urmăresc şi eu declaraţiile, altceva nu pot să fac", a punctat Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.