Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR vrea eliminarea sanctiunilor la primul control facut de ANAF la agentii economici

udmr

Sanctiunile în cazul primului control facut de ANAF la agentii economici ar putea fi eliminate, urmând a fi elaborat un plan de acțiune în baza caruia antreprenorul sa beneficieze de ''oportunitatea de a repara neregulile, infracțiunile comise'', potrivit unui proiect de lege initiat de UDMR.

"UDMR propune rescrierea principiului folosit pâna în prezent de autoritațile din domeniul fiscal în controalele efectuate la agenții economici și introducerea unei proceduri noi, care este deja implementata și funcționala în țarile occidentale. În proiectul nostru de lege înregistrat, cerem ca ANAF sa nu acorde amenzi la prima inspecție a agenților economici, ci sa elaboreze un plan de acțiune în baza caruia antreprenorul respectiv sa beneficieze de oportunitatea de a repara neregulile, infracțiunile comise", a declarat deputatul UDMR Szabo Odon, inițiatorul legii, potrivit Mediafax.

Szabo Odon considera ca sistemul actual practicat de ANAF este abuziv, nu sprijina activitatea antreprenorilor si ca este "o forma vicioasa, balcanica" de verificare, prin care se încearca "în mod perfid" îmbogațirea vistieriei de stat," invocând termenii legii".

"În sistemul de control practicat de ANAF trebuie sa existe o atitudine constructiva, educativa și nu una de tip balcanic, prin care se încearca amendarea cu orice preț a agentului economic. Daca cineva greșește, trebuie sa i se atraga atenția, respectiv trebuie informat, educat sa acționeze conform planului elaborat", a explicat deputatul.

Proiectul se bazeaza pe un model britanic si nu vizeaza infractiuni penale.

Inițiativa legislativa, depusa la Parlament, este sustinuta de toți membrii grupurilor UDMR și au subscris toate partidele politice din Parlament, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.