Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea acuză: Procurorii vor să facă loc tehnocraţilor şi USR-ului/ VIDEO

udrea

Elena Udrea lansează noi acuzaţii la adresa procurorilor DNA, pe care îi acuză că îşi aleg ţintele politice cu scopul de a face loc pe scena politică tehnocraţilor şi Uniunii Salvaţi România. Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni aviz favorabil cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale a Elenei Udrea. Decizia definitivă va fi luată prin vot, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor.

Fostul ministru afirmă că nu le cere colegilor deputaţi să respingă cererea DNA, dar îi avertizează că oricare dintre ei ar putea fi acuzaţi de lucrurile care i se pun ei în cârcă.

"Eu îi înţeleg pe colegi. Eu nu le-am cerut să nu voteze. Le-am spus să facă aşa cum cred ei că este bine când vine vorba despre finanţarea campaniilor electorale. Îmi imaginez că oricine a intrat într-o campanie electorală ştie exact cum se finanţează şi a făcut exact acelaşi lucru, adică a primit finanţări inclusiv de la societăţi comerciale. Fiind urmărire penală, de obicei se dă aviz, pe ideea 'nu obstrucţionăm munca procurorilor'. Teoretic vorbind, este corect. Problema este dacă procurorii chiar cercetează corect, chiar dosarele astea sunt întâmplătoare şi nu-şi aleg pe cine să ancheteze. Eu zic că îşi aleg exact pe cine să ancheteze, când să acuze şi de ce", a declarat Udrea, după şedinţa Comisiei Juridice.

Vezi şi: Deputaţii jurişti, aviz PENTRU urmărirea penală a Elenei Udrea

Întrebată cui vor să facă loc procurorii, Udrea a afirmat că tehnocraţilor şi USR-ului.

"Păi uitaţi, de exemplu, acestor tehnocraţi. Am înţeles că era bine cu tehnocraţii. Deci am făcut Colectivul, am scos oamenii în stradă, că e bine cu tehnocraţii, clasa politică e câh, trebuie să plece. Acum vor tehnocraţii să se înscrie într-un partid politic. Păi ori vrem tehnocraţi, ori politicieni. Cum facem această struţo-cămilă doar ca să placă sistemului? Doi: USR-ul, acest partid care creşte precum Făt-Frumos în sondaje. Aţi văzut în campania electorală din 2014, încercau să o scoată pe Monica Macovei înaintea mea. A fost o strategie a sistemului. Ar fi fost nenorocire să rămâne Udrea liderul dreptei. Probabil că nu câştigam în faţa lui Ponta, dar aş fi rămas liderul dreptei. În condiţiile de atunci, în amintesc cum urlau site-urile de propagandă că Macovei are 12%, 13%, 20, 30. Creştea ceva extraordinar. La fel şi aici: dacă ne uităm în sondaje, constatăm că USR are un suport extraordinar. În curând va ajunge probabil să depăşească 50%", a mai declarat Udrea.

Fostul ministru a definit sistemul ca o entitate formată "parte din oameni din servicii, parte din oameni din justiţie, oameni din alte instituţii, care au contact cu puterea şi care încearcă să slujească această cauză, de a prelua conducerea ţării şi a-şi pune oamenii lor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.