Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea, dezvaluiri despre averea impartita cu Cocos si afacerea Microsoft

udrea cocos

Candidatul la presedintie Elena Udrea a declarat joi intr-un interviu cum a fost impartita averea intre ea si Dorin Cocos dupa divort si a precizat ca despre afacerile fostului sot nu a vorbit niciodata si nu stie nimic.

"Regret ca numele fostului mu sot e implicat in aceasta ancheta. Am spus intotdeauna ca indiferent cine ar avea de suportat consecinte, justitia trebuie sa mearga pana la capat. Justitia trebuie sa functioneze indiferent cine  e implicat in dosar. Ne-am desprtit de un an si ceva, sper ca nu este adevarat ce spun martorii. Spun si eu  ce a spus presedintele cand a fost situatia cu fratele sau - justitia trebuie sa mearga pana la capat, iar eu nu am nicio implicare in dosar", a spus Elena Udrea la Hotnews despre perchezitiile din aceasta dimineata care l-au vizat pe Dorin Cocos, fostul ei sot. Acesta ar fi implicat in dosarul Microsoft si ar fi luat mita 9 milioane de euro.

"Nu am avut discutii despre afacerile sotului meu, in general. Eu am avut o singura preocupare, cariera politica. Niciodata nu am discutat despre speta invocata de martori. Eu cred ca nu a existat aceasta situatie (n.r. sa ia mita 9 milioane de euro), tot ce tine de afacerile sotului meu este un lucru care niciodata nu m-a interesat. Sa imi fac timp sa ma gandesc la problemele cu care eu ma luptam ca ministru nu aveam timp. Nu aveam timp nici sa discutam probleme de familie, dar despre afaceri", a spus Elena Udrea.

Ea a precizat ca ar fi de acord cu confiscarea extinsa a averii, adica recuperarea unui eventual prejudiciu nu doar din conturile lui Dorin Cocos, dar si din ale ei. Ea insa a spus ca nu se va ajunge la aceasta situatie.

"Eu sunt de acord cu confiscarea extinsa, sa fie returnati statului. Bunurile obtinute la partaj sunt bunuri din 2005-2006, maxim 2007 sau inainte de mariaj", a explicat Udrea aratand ca in urma partajului la ea nu a avea cum sa ia din presupusii bani obtinuti ilegal, potrivit dosarului Microsoft.

Elena Udrea nu s-a ferit sa recunoasca relatia ei cu alti oameni implicati in dosarul Microsoft - Nicolae (Niro) Dumitru si Dinu Pescariu.

"Il cunosc de foarte mult timp pe Dinu Pescariu. Imprumutul de la el era al sotului meu, eu am fost obligata sa il trec in declaratia de avere. Il cunosc si pe Nicolae Dumitru. A fost o intentie de a construi impreuna, dar s-a renuntat la idee. Firma nu a functionat pana la urma", a mai spus Elena Udrea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.