Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a ajuns la acord pentru facilitarea difuzării în străinătate a programelor de televiziune online

www.pinterest.com
contre online

Negociatorii principalelor instituţii europene au ajuns joi la un acord pentru facilitarea încetării blocării geografice în statele Uniunii Europene a anumitor programe de radio sau televiziune difuzate online, transmite AFP preluată de Agerpres.

'Directiva le va pune la dispoziţie utilizatorilor din orice stat membru al UE o ofertă mai largă de programe de televiziune şi de radio online provenind din alte ţări ale UE', se arată într-un comunicat al Consiliului Uniunii Europene, care reprezintă statele membre.

Acordul a fost obţinut în urma negocierilor purtate între Consiliul UE, Comisia Europeană şi Parlamentul European.

Comisarul european pentru economia digitală, Mariya Gabriel, a salutat 'o dublă victorie pentru diversitatea culturală europeană: cetăţenii vor avea un acces mai bun la bogatele conţinuturi europene, iar creatorii şi autorii vor fi recompensaţi corespunzător pentru aceste conţinuturi'.

Acordul, care mai trebuie aprobat printr-un vot în plen al Parlamentului European, prevede că 'radiodifuzorii vor putea pune online în toate ţările UE programe de radio, de informaţii televizate şi de actualitate, precum şi producţiile proprii finanţate integral', fiind remuneraţi.

Textul facilitează remiterea drepturilor de autor plătite în plus atunci când programul este accesibil în afara frontierelor naţionale, în funcţie de ţară, de limbă şi de audienţă.

Radiodifuzorul rămâne totuşi liber să decidă ce conţinut va pune la dispoziţia telespectatorilor din străinătate.

'Acest acord nu este saltul înainte indispensabil pentru a pune capăt blocării geografice a serviciilor audiovizuale, dar este un pas în direcţia bună', a comentat Monique Goyens, director general al Biroului European al Uniunii Consumatorilor (BEUC).

Un alt text al UE le permite, de la 1 aprilie 2018, europenilor abonaţi la furnizori de conţinuturi digitale să beneficieze de abonamentele lor în timpul vacanţelor sau al deplasărilor în scop profesional în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.