Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a ajuns la un acord privind stoparea crizei politice din Macedonia

Macedonia

Liderii politici din Macedonia au fost de acord, marti, ca, pana la sfarșitul lunii aprilie 2016, trebuie sa aiba loc alegeri anticipate, a declarat la Skopje comisarul UE pentru extindere, Johannes Hahn, dupa convorbirile pe care le-a avut cu reprezentanții celor patru partide politice cele mai influente, pentru a se stabili modalitatile pentru depașirea crizei politice actuale.

Dupa aceste negocieri, el a spus ca premierul Gruevski și adversarii sai au convenit ca "pana la sfarșitul lunii aprilie, anul viitor, ar trebui sa aiba loc alegeri anticipate".

REUTERS relateaza ca acesta este un semn pentru o posibila incetare a tulburarilor din aceasta țara și mentioneaza ca guvernul conservator al prim-ministrului Nikola Gruevski se afla sub presiune din ianuarie, din cauza scandalului de interceptare pe care l-a facut public opoziția, care i-a cerut demisia. El a subliniat ca, inainte de inceperea negocierilor privind aderarea Macedoniei la UE, este important sa se depașeasca situația interna dificila din aceasta țara. Acesta  a mai anunțat ca, saptamana viitoare, la Bruxelles, va fi organizata o noua reuniune pentru a se ajunge la un acord final, care, dupa cum a spus el, va permite Macedoniei sa avanseze și sa utilizeze actuala criza ca pe o oportunitate de a se moderniza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.