Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a decis data la care se va produce Brexitul: Cât timp mai au românii la dispoziție

brexit

Eurodeputatul liberal Guy Verhofstadt, desemnat să conducă din partea Parlamentului European negocierile cu Marea Britanie privind Brexitul, a anunţat marţi, la Strasbourg, că speră să ajungă la un acord până în 2019, relatează AFP.

''Regatul Unit ar trebui să activeze articolul 50 al Tratatului de la Lisabona (pentru a notifica decizia de a părăsi Uniunea Europeană) cât mai rapid posibil, pentru ca noi să finalizăm aceste negocieri până în 2019, întrucât nu îmi pot imagina că am putea începe o nouă legislatură fără acest acord'', a declarat fostul premier belgian, într-o conferinţă de presă la Strasbourg, unde are loc sesiunea plenară lunară a legislativului european.

Citește și: Nici în filme nu vezi așa ceva: MĂCEL la o piscină între tineri / VIDEO

Viitoarele alegeri europene sunt prevăzute pentru vara lui 2019.

Verhofstadt a reamintit că 'poziţia Parlamentului European a fost în mod constant aceea că, dacă Marea Britanie doreşte să participe în continuare la piaţa unică europeană, atunci ea va trebui să accepte libera circulaţie a cetăţenilor noştri'.

Citește și: DESCOPERIREA anului în Argentina: Ce au găsit oamenii de știință / VIDEO

''Pentru Parlamentul European, cele patru libertăţi de circulaţie - a persoanelor, a bunurilor, a capitalurilor şi a serviciilor - sunt inseparabile în Uniunea Europeană'', a subliniat negociatorul-şef al PE pentru Brexit.

Data la care va fi activat articolul 50 al Tratatului de la Lisabona încă nu este stabilită, dar premierul britanic Theresa May a afirmat cu mai multe ocazii că acest lucru nu se va întâmpla până la finalul acestui an.

Citește și: Un britanic și-a scos soția la vânzare pe eBay: Care e motivul și cât cere

Guy Verhofstadt este al doilea belgian care se alătură echipei ce va negocia cu Marea Britanie condiţiile ieşirii acesteia din blocul comunitar. Compatriotul său Didier Seeuws va conduce aceste negocieri din partea Consiliului, în timp ce francezul Michel Barnier va avea acelaşi rol pentru Comisia Europeană, titrează agerpres.ro.

Citește și: NIMENI nu ți-a spus asta când te urci în avion: Lucrurile pe care puțină lume le află și nu pentru că ar fi SECRETE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.