Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a decis să implementeze un nou sistem de înregistrare a intrărilor şi ieşirilor în spaţiul Schengen

enational.ro
schengen

Consiliul Uniunii Europene a adoptat luni noi norme pentru înregistrarea intrărilor, a ieşirilor sau a refuzului accesului străinilor la frontieră în spaţiul Schengen, norme adoptate în special ca măsură antiteroristă, informează agenţia EFE. Acest sistem de înregistrare va fi folosit în cazul cetăţenilor statelor terţe (din afara spaţiului Schengen), atât cei care au nevoie de vize cât şi cei cărora nu li se solicită vize de scurtă şedere de până la 90 de zile.

Sistemul va fi constituit dintr-o bază de date centrală, în care vor fi stocate informaţiile şi care va fi conectată unor interfeţe naţionale uniforme. Informaţiile stocate vor include date despre identitatea şi documentele de călătorie ale celor care trec frontiera externă a spaţiului Schengen, precum şi datele lor biometrice. Noul sistem va asigura şi interoperabilitatea cu sistemul de informaţii privind vizele (VIS), ce priveşte cetăţenii statelor terţe care au nevoie de viză pentru a trece frontiera externă a spaţiului Schengen.

Informaţiile referitoare la cetăţenii statelor terţe vor fi păstrate în baza de date timp de trei ani, sau cinci ani în cazul celor care au depăşit perioada autorizată de şedere. Pe lângă combaterea terorismului, un alt obiectiv al acestui sistem este diminuarea timpilor de aşteptare la punctele de frontieră şi îmbunătăţirea controalelor prin calcularea automată a duratei de şedere autorizată, conform Agerpres. Agenţia eu-Lisa va iniţia împreună cu statele membre realizarea acestui sistem, care va trebui să fie funcţional până cel târziu în anul 2020.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.