Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a încheiat un nou contract cu BioNTech-Pfizer pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19

vestidinrusia.ro
Ursula von der Leyen masca

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat sâmbătă că Uniunea Europeană (UE) a încheiat un nou contract cu BioNTech-Pfizer, pentru achiziţia a 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, informează AFP şi dpa.

"Comisia tocmai a aprobat un contract pentru 900 de milioane de doze ferm (+ 900 de milioane de doze opţional) cu BioNTech şi Pfizer", a anunţat într-un tweet Ursula von der Leyen. "Vor urma alte contracte şi alte tehnologii de vaccinuri", a adăugat ea, citată de Agerpres.

Aceste noi livrări, prevăzute să aibă loc începând din acest an şi până în 2023, vor permite inclusiv adaptarea la noi tulpini de coronavirus, dar şi vaccinarea copiilor şi adolescenţilor.

"Vaccinarea avansează bine" în Europa, "acum pregătim noua etapă a răspunsului nostru" la pandemie, a explicat şefa executivului european.

Contractul anunţat sâmbătă este al treilea încheiat între UE şi alianţa germano-americană.

Comisia Europeană, care negociază în numele celor 27 de state-membre ale UE, a semnat un prim contract cu BioNTech/Pfizer pentru un total de 300 de milioane de doze (dintre care 100 milioane opţionale). Bruxellesul a încheiat un al doilea contract pe 8 ianuarie, tot pentru 300 de milioane de doze (100 milioane opţionale).

În total, UE a primit în primul trimestru 67 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer şi aşteaptă 250 de milioane în cursul celui de-al doilea trimestru. Circa 280 de milioane de doze ar urma să ajungă în a doua jumătate a anului.

UE mizează în special pe vaccinuri de tip ARN mesager, cum sunt cele de la BioNTech/Pfizer şi de la compania americană Moderna, tehnologie considerată mai eficace împotriva variantelor "sud-africană" şi "braziliană" a noului tip de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.