Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a vândut anul trecut produse de înaltă tehnologie în valoare de 311 miliarde de euro

The Romania Journal
EUROSTAT

Producţia totală vândută a Uniunii Europene de produse de înaltă tehnologie s-a situat în 2020 la 311 miliarde de euro, o scădere de 7% faţă de 2019, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În pofida acestei scăderi, producţia vândută este în creştere din 2010, cu un avans mediu anual de 2,9%.

În 2020, cea mai ridicată contribuţie în ceea ce priveşte producţia totală vândută de produse de înaltă tehnologie a avut-o sectorul farmaceutic, cu 97 miliarde de euro, urmată de echipamente electronice şi de telecomunicaţii (67 miliarde de euro), instrumente ştiinţifice (55 miliarde de euro), industria aerospaţială (36 miliarde de euro), computere şi echipamente de birou (17 miliarde de euro), chimie (14 miliarde de euro), maşini neelectrice (13 miliarde de euro), maşini electrice (nouă miliarde de euro) şi armament (patru miliarde de euro).

În perioada 2010 - 2020, sectorul farmaceutic a înregistrat cel mai ridicat ritm anual de creştere a producţiei de produse de înaltă tehnologie (11,7%). În plus, producţia de armament a urcat cu 5,7%, cea de instrumente ştiinţifice cu 4,4%, iar cea de maşini electrice cu 3,7%.

În contrast, a scăzut producţia de produse de înaltă tehnologie în sectorul chimic, cu 0,6%, de computere şi echipamente de birou, cu 0,7%, de echipamente electronice şi de telecomunicaţii, cu 1,3%) şi de maşini neelectrice cu 3,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.