Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE AMENINȚĂ Londra: 'E posibil să nu mai existe o perioadă de tranziţie'

brexit, bani

Uniunea Europeană ar putea anula perioada de tranziţie oferită Regatului Unit dacă neînţelegerile actuale nu vor fi rezolvate, a avertizat negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, informează The Independent.

"Ca să fiu sincer, dacă aceste neînţelegeri vor continua, e posibil să nu mai existe o perioadă de tranziţie. După cum am mai spus, avem foarte puţin timp la dispoziţie pentru a ajunge la un rezultat şi trebuie să discutăm viitoarea relaţie cât mai curând posibil”, a spus Barnier, scrie news.ro.

Citește și: Halep devine ‘colega’ Sharapovei: Ce sponsor și-a ales jucătoarea

Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu au căzut de acord asupra mai multor aspecte în ceea ce priveşte modul în care se va derula perioada de tranziţie: britanicii vor să aibă dreptul să conteste reguli noi impuse asupra lor în perioada respectivă, să impună restricţii asupra drepturilor cetăţenilor UE care au sosit în Regatul Unit în această perioadă şi posibilitatea să nu participe la anumite politici la nivel european.

“Nu înţeleg poziţia Regatului Unit. Chiar ei au cerut această perioadă de tranziţie, iar şefii statelor membre au fost de acord în baza unor condiţii destul de logice. Pentru că Marea Britanie va face parte în continuare din piaţa unică de schimb şi din uniunea vamală, este de înţeles că ar trebui să păstrăm toate regulile şi supervizarea necesară pentru că miza este integritatea pieţei unice de schimb. Dacă aceste neînţelegeri vor persista, vom avea o problemă. Sper că se vor rezolva aceste aspecte în următoarea rundă de negocieri”, a adăugat Barnier.

Citește și: Surpriză de proporţii: Andra şi Delia vor fi invidioase – ea e cea mai bogată cântăreaţă din România

În ceea ce priveşte situaţia Irlandei, Barnier a subliniat că ieşirea din uniunea vamală şi din piaţa unică de schimb va face "inevitabilă” implementarea unei graniţe stricte.

Ambele părţi au declarat că vor să stabilească perioada de tranziţie înainte de şedinţa Consiliului European din martie pentru a avea la dispoziţie aproape două luni să ajungă la o înţelegere.

Citește și: Autorităţile au luat măsuri speciale – Au decis soarta criminalei de la metrou .

Dacă o perioadă de tranziţie nu va avea loc, Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană în martie 2019, fără niciun acord cu blocul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.