Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE anunţă un ajutor suplimentar de 50 milioane euro pentru populaţia afectată de secetă din Cornul Africii

Stiri Crestine
Cornul Africii

Comisia Europeană a anunţat miercuri alocarea unei sume suplimentare de 50 de milioane de euro pentru finanţarea asistenţei umanitare de urgenţă pentru populaţia lovită de secetă din Cornul Africii, ceea ce aduce la 366,5 milioane de euro valoarea totală a ajutorului umanitar furnizat de UE acestei regiuni începând din 2018, potrivit unui comunicat al executivului comunitar.

''Uniunea Europeană îşi intensifică sprijinul pentru oamenii afectaţi de seceta prelungită din Cornul Africii. În timpul vizitelor mele în ţările din regiune, am văzut direct cât de mult fenomenele climatice extreme afectează această parte a Africii. Finanţarea noastră va contribui la extinderea asistenţei umanitare în zonele afectate, ajutând comunităţile să fie ferite de riscul foametei'', a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides.

Acest nou sprijin financiar este destinat comunităţilor afectate de secetă din Somalia (25 milioane de euro), Etiopia (20 milioane de euro), Kenya (3 milioane de euro) şi Uganda (2 milioane de euro). 

Fondurile vor fi alocate pentru asistenţă de urgenţă în furnizarea hranei, furnizarea serviciilor medicale de bază, tratarea malnutriţiei grave a copiilor cu vârste mai mici de 5 ani, a femeilor însărcinate şi a mamelor care alăptează, îmbunătăţirea accesului la sursele de apă potabilă.

În plus, Uniunea Europeană va contribui la ajutorarea agenţiilor umanitare din regiune care desfăşoară acţiuni de limitare a efectelor secetei în zonele cele mai afectate.

Conform estimărilor ONU, în regiunea Cornului Africii peste 4 milioane de copii suferă de malnutriţie gravă. De asemenea, în aceeaşi regiune aproximativ 3 milioane de femei însărcinate şi mame care alăptează sunt afectate de malnutriţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.