Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE cere o 'anchetă aprofundată' în cazul jurnalistului saudit dispărut Jamal Khashoggi

UE Uniunea europeana
Uniunea Europeană susţine poziţia SUA privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi şi doreşte de asemenea o "anchetă aprofundată" în acest caz, a declarat marţi la Lisabona vicepreşedinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, relatează AFP, informează Agerpres.
"Noi subscriem 100% la poziţia americană. Aşteptăm o investigaţie aprofundată şi o transparenţă deplină din partea autorităţilor saudite asupra a ceea ce s-a întâmplat ", a afirmat şefa diplomaţiei UE, după o întâlnire cu ministrul de externe portughez Augusto Santos Silva.

La Geneva, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a descris situaţia drept "un caz de interes public imens", potrivit purtătoarei sale de cuvânt Ravina Shamdasani. 

"Dacă informaţiile despre moartea jurnalistului şi circumstanţele extraordinare care au precedat-o sunt confirmate, este într-adevăr şocant", a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă. 

Jamal Khashoggi a intrat marţea trecută în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, de unde nu a mai ieşit, potrivit poliţiei turce. Jurnalistul, un critic al puterii de la Riad care scria îndeosebi pentru The Washington Post, a mers la consulat în vederea viitoarei sale căsătorii. 

Responsabili turci au afirmat sâmbătă seara că, potrivit primelor elemente ale anchetei, Khashoggi, 59 de ani, a fost asasinat în interiorul consulatului, informaţii considerate drept "neîntemeiate" de autorităţile saudite. 

Surse turceşti au afirmat că operaţiunea a fost întreprinsă de către un grup format din 15 persoane care au mers la consulat după ce au sosit la Istanbul la bordul a două avioane în aceeaşi zi. 

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat luni îngrijorarea în legătură cu dispariţia jurnalistului saudit. Secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut guvernului saudit să clarifice cazul într-un mod "transparent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.