Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE este distrusă tocmai de cei care acum vor să o protejeze de Ungaria, susține preşedintele Parlamentului Ungariei

UE Uniunea europeana

Uniunea Europeană este distrusă tocmai de cei care acum vor să o protejeze de Ungaria, a declarat preşedintele Parlamentului Ungariei, duminică, într-o emisiune a postului public ungar Radio Kossuth. László Kövér a vorbit despre starea actuală a UE şi a spus că "unor politicieni occidentali cu mult tupeu le place să ne arunce în faţă că dacă acum ar fi momentul în care am dori să aderăm la uniune, nu am fi acceptaţi - din cauza presupuselor noastre probleme cu statul de drept, respectiv a opiniei diferite pe care o avem despre valorile noastre".

Ca reacţie, preşedintele Parlamentului de la Budapesta a spus: dacă acum s-ar organiza referendumul de aderare, “eu cu siguranţă aş vota cu nu”.

Kövér a menţionat că nici la referendumul de aderare din 2003 “nu a votat liniştit cu da”, dar în general a fost convins că aderarea la UE va deschide o nouă dimensiune pentru Ungaria, unde va beneficia de un cadru favorabil, democratic şi civilizat pentru afirmarea propriilor sale interese naţionale şi unde nu o va duce rău nici din punct de vedere financiar, scrie hirado.hu.

Toate aceste lucruri sunt valabile şi astăzi”, a spus, subliniind apoi că nu crede că Ungariei i-ar fi mai bine în afara UE.

În opinia sa, “după nazişti şi comunişti”, Europa este măcinată de un nou tip de aspiraţii totalitare, ceea ce poate fi numit “liberalism, postumanism, sau o nebunie verde”.

Suntem expuşi unei cantităţi imense de agresivitate”, a adăugat Kövér. Ni se solicită, în mod aproape normativ, o distanţare atât de mare de normalitate, încât acest lucru provoacă supărare nu numai din partea maghiarilor, ci “trezeşte antipatie” în marea majoritatea a europenilor, a spus preşedintele.

Dacă acest lucru va continua astfel, Uniunea Europeană va fi distrusă tocmai de către “cei care vor acum să o protejeze de noi”, a rezumat oficialul ungar.

În opinia lui László Kövér, categoria moralităţii a fost “pur şi simplu lăsată la o parte” în cadrul UE, este considerată a fi inexistentă şi nu este sprijinită dezbaterea cu privire la moralitate. “Atunci să mi se spună, vă rog, la ce se referă valorile?”, a întrebat retoric.

Potrivit preşedintelui Parlamentului Ungariei, graniţele cadrului moral nu numai că sunt forţate, ci sunt spulberate în mod deliberat de către reprezentanţii stângii europene, care pot fi regăsiţi atât în Partidul Popular European, cât şi în extrema stângă, în partidele comuniste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.