Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE este transantă în privința Brexitului: 'Acordul nu se renegociază!'

www.agerpres.ro
Theresa May

Uniunea Europeană nu va fi de acord să renegocieze acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar dar ar putea exista ceva marjă de manevră pentru o declaraţie privind "backstop"-ul irlandez, a declarat miercuri pentru Reuters o sursă din Ministerul spaniol de Externe, potrivit agerpres.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

Noile precizări au loc după ce Bloomberg l-a citat pe ministrul spaniol de externe Josep Borrell cu declaraţia că în prezent este negociat un acord revizuit de Brexit.

"Ar putea exista o anumită marjă pentru un fel de acord politic în jurul backstop-ului irlandez, dar nu ştim încă cum se poate materializa, într-o scrisoare, o declaraţie sau o notă", a precizat sursa citată.

"Tratatul de Brexit nu va fi redeschis", a adăugat sursa, referindu-se la Acordul de retragere încheiat între premierul Theresa May şi Uniunea Europeană în noiembrie anul trecut.

Parlamentul britanic a respins acordul în ianuarie, în principal din cauza clauzei privind "backstop"-ul irlandez (''plasa de siguranţă''), o poliţă de asigurare menită să evită controalele la frontieră între statul membru UE Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit.

Unii parlamentari britanici se tem că "plasa de siguranţă" ar putea ţine Marea Britanie blocată pe termen nedefinit într-o uniune vamală cu UE.

Josep Borrell s-a întâlnit marţi, la Madrid, cu negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie. Theresa May s-a aflat miercuri la Bruxelles pentru noi discuţii cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.