Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE garantează 15 miliarde de euro pentru a ajuta ţările cele mai vulnerabile

Agerpres
Ursula von der Leyen

Uniunea Europeană va garanta peste 15 miliarde de euro pentru a ajuta ţările cele mai vulnerabile în Africa şi în restul lumii pentru a lupta contra pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP, citată de Agerpres.

''UE garantează peste 15 miliarde pentru a ajuta partenerii noştri din lume să încetinească propagarea virusului'', a declarat Ursula von der Leyen într-un mesaj video difuzat pe Twitter.

The EU is securing more than €15 billion to help our partners worldwide to combat the . It is in our interest to ensure that the fight is successful worldwide.

By standing united and working together, we can defeat this virus.

Videoclip încorporat
563 persoane vorbesc despre asta


Şefa executivului comunitar urmează să prezinte miercuri o serie de propuneri pentru a asigura o ieşire coordonată din perioada de izolare impusă pentru a limita propagarea noului coronavirus, în contextul în care două state membre ale Uniunii Europene (Austria şi Danemarca) au anunţat deja propriile planuri de ridicare a măsurilor de izolare.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Austria a publicat luni un calendar care detaliază planul său de ridicare a restricţiilor în vigoare contra pandemiei; acest plan va începe după Paştele catolic (12 aprilie) prin redeschiderea micilor afaceri. La rândul său, şefa guvernului danez Mette Frederiksen a anunţat, tot luni, o ridicare graduală a restricţiilor, cu redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a şcolilor primare pe 15 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.