Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE ia în considerare sancțiuni împotriva copiilor lui Vladimir Putin (WSJ și Bloomberg)

realitatea.net
vladimir putin nervos

Uniunea Europeană poate impune sancțiuni împotriva familiei lui Vladimir Putin, și anume împotriva fiicelor sale, informează publicațiile Occidentale Wall Street Journal și Bloomberg. Acum, această problemă este studiată, iar sancțiunile nu au fost încă aplicate, informează cele două surse.

UE ia în considerare, de asemenea, posibilitatea de a aplica restricții împotriva a zeci de oligarhi, politicieni, oficiali și membrii familiilor acestora ruși în timpul călătoriilor, precum și înghețarea activelor acestora.

"Astfel, UE încearcă să răspundă la asasinarea civililor ucraineni de către soldații ruși", scrie Bloomberg.

În spațiul informațional, există puține informații despre familia lui Putin. Cu toate acestea, se știe că el și fosta sa soție au două fiice - Maria Voronțova și Ekaterina Tikhonova.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană va extinde listele persoanelor împotriva cărora se aplică sancțiuni personale și va trimite o parte dintre diplomații Federației Ruse. Potrivit acestuia, noile restricții se vor aplica zecilor de politicieni, oameni de afaceri, propagandiști, precum și companiilor din domeniul industriei militare și de altă natură, transporturilor etc.

Vezi și: MAE expulzează 10 reprezentanţi ai Ambasadei Federaţiei Ruse în România .

Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin – are o fiică în vârstă de 24 de ani. Elizaveta Peskova este vizată, la rândul ei, de unele sancțiuni, iar aceasta nu numai că și-a exprimat nedumerirea în legătură cu această situație, dar a catalogat demersul drept unul nedrept și nerezonabil. ”Mi se pare complet nedrept şi nerezonabil. Am fost foarte surprinsă, pentru că este ciudat să impună sancţiuni unei persoane care are 24 de ani şi nu are nicio legătură cu situaţia”, a spus Elizaveta Peskova, fiica lui Dimitri Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.