Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE încearcă să ajungă la o abordare comună a politicilor Covid, privind călătorii din China

Inquam Photos / Octav Ganea
steag drapel UE Uniunea Europeana

Naţiunile Uniunii Europene vor încerca din nou miercuri să modeleze o abordare coordonată cu privire la dacă şi cum ar trebui autorităţile să verifice pasagerii companiilor aeriene care sosesc din China pentru a depista eventuale noi variante ale virusului COVID-19, după ce mai multe naţiuni membre au anunţat eforturi individuale în cursul săptămânii trecute, anunță news.ro.

Belgia a declarat la sfârşitul zilei de luni că va verifica apele reziduale din avioanele care sosesc din China pentru a vedea dacă acestea oferă noi indicii cu privire la orice variantă potenţial periculoasă. Belgia a precizat că va îndemna vizitatorii din China care nu se simt bine să facă un test COVID-19, relatează AP.

”Ar trebui să se facă mai mult, dar numai în cadrul unei abordări coordonate între cele 27 de state membre, a declarat ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke. "Ar fi un semnal bun faţă de China dacă toate naţiunile UE ar spune împreună: "Dacă veniţi în Europa, trebuie să vă testaţi mai întâi"", a declarat el pentru reţeaua VRT.

Suedia, care deţine preşedinţia rotativă a UE, a declarat că oficialii din statele membre vor organiza miercuri o reuniune de răspuns politic integrat la crize pentru a vedea dacă sunt necesare cerinţe de intrare în întregul bloc. "Este important să punem rapid în aplicare măsurile necesare", a declarat ministrul suedez al sănătăţii, Jakob Forssmed.

Ţările UE, Franţa, Spania şi Italia au anunţat deja măsuri independente pentru a pune în aplicare măsuri mai stricte privind COVID-19 pentru pasagerii care sosesc din China.Guvernul Franţei cere teste negative şi îi îndeamnă pe cetăţenii francezi să evite călătoriile neesenţiale în China. De asemenea, Franţa reintroduce cerinţa de a folosi măşti pe zborurile din China către Franţa.

Guvernul Spaniei a declarat că va solicita tuturor pasagerilor care vin din China să aibă teste negative sau să facă dovada vaccinării.

Italia a fost primul stat membru al UE care a solicitat teste de depistare a coronavirusului pentru pasagerii companiilor aeriene care vin din China, însă alte câteva state membre au declarat că astfel de măsuri ar putea să nu fie cea mai bună opţiune pentru a proteja populaţiile locale, deoarece noile variante care vin acum din China au fost deja prezente în Europa, adesea de mai multe luni.

Statele Unite au anunţat miercuri noi cerinţe de testare a COVID-19 pentru toţi călătorii din China, alăturându-se astfel unor naţiuni asiatice care au impus restricţii din cauza unui val de infecţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.