Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE îşi reafirmă angajamentul faţă de Balcanii de Vest şi Parteneriatul estic

Shz
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri că va efectua un turneu în Balcanii de Vest, înainte de sfârşitul acestei luni, pentru a transmite un semnal puternic al angajamentului faţă de procesul de aderare al acestor ţări la blocul comunitar.

Totodată, oficialul european a spus că Uniunea va intensifica sprijinul acordat acestei regiuni în cadrul noului plan economic şi de investiţii, a cărui valoare reprezintă aproximativ o treime din PIB-ul regiunii. ''Facem acest lucru pentru că ştim că o investiţie în viitorul Balcanilor de Vest este o investiţie în viitorul UE'', a argumentat Ursula von der Leyen, în discursul său anual privind starea UE, rostit în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, şi dat publicităţii de Comisia Europeană.

''De asemenea, vom continua să investim în parteneriatele cu toate ţările din vecinătatea noastră - ne vom consolida, printre altele, implicarea în cadrul Parteneriatului estic, vom pune în aplicare noua Agendă pentru Mediterana şi vom continua să lucrăm la diferitele aspecte ale relaţiei noastre cu Turcia'', a mai spus Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.