Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE îşi reafirmă sprijinul pentru Liban, confruntat cu un aflux masiv de refugiaţi sirieni

Comisia Europeana

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, a subliniat joi la Beirut că Uniunea Europeană (UE) caută să sprijine Libanul, care se confruntă cu un aflux masiv de refugiaţi sirieni, relatează agenţia Xinhua. De asemenea, în calitate de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Mogherini a salutat alegerea preşedintelui Michel Aoun şi progresul politic înregistrat în Liban.

Într-o conferinţă de presă comună cu ministrul libanez de externe Gebran Bassil, ea a declarat că sprijinul UE pentru Liban este de neclintit, în special în eforturile ţării de a face faţă crizei refugiaţilor, cerând de asemenea "o soluţionare politică pentru a pune capăt conflictului din Siria vecină". Bassil a declarat reporterilor că ministerul său va organiza săptămâna viitoare o conferinţă asupra combaterii terorismului, cerând o soluţie la criza din Siria şi întoarcerea refugiaţilor în ţara lor, conform Agerpres.

El a reiterat opoziţia Libanului faţă de orice încercare de a instala sirieni în Liban. Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Libanul a primit 1,1 milioane de sirieni care au fugit din ţara lor sfâşiată de război după izbucnirea rebeliunii împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în martie 2011. Guvernul libanez, cu toate acestea, estimează că numărul refugiaţilor care trăiesc în Liban este de aproape 1,5 milioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.