Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE joacă tare, după ce SUA au anunțat că extind scutirile de taxe pentru importurile de oțel și aluminiu

uniunea europeana

Statele Unite vor extinde perioada de suspendare a tarifelor vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu din UE, dacă cele două părţi au nevoie de mai mult timp pentru a conveni măsurile ce vizează supracapacitatea şi a producţia cu emisii scăzute de dioxid de carbon, a afirmat miercuri Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Din ianuarie 2022, Statele Unite au suspendat pentru doi ani tarifele vamale suplimentare de 25% la oţel şi 10% la aluminiu provenind din Uniunea Europeană, înlocuind tarifele impuse de fostul preşedinte Donald Trump cu un sistem de cote tarifare (TRQ). Acesta permite SUA să importe fără tarife vamale până la 3,3 milioane de tone metrice de oţel şi 384.000 de tone de aluminiu din UE.

"Nu am ameninţat că lăsăm să expire sistemul de cote tarifare şi că reimpunem tarifele vamale suplimentare de 25% la oţel şi 10% la aluminiu provenind din Uniunea Europeană. De la început, am indicat clar blocului comunitar că intenţionăm să extindem TRQ la începutul anului dacă va fi nevoie de mai mult timp pentru negocieri", le-a spus jurnaliştilor Mark Gitenstein.

Statele Unite şi Uniunea Europeană caută să ajungă la un acord privind măsurile ce vizează capacitatea de producţie de metale în exces în unele ţări, cum ar fi China, şi să promoveze oţelul produs cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Ele voiau, de asemenea, să încheie un acord privind mineralele critice, până la summitul de săptămâna trecută, dar ambele iniţiative au eşuat.

Gitenstein a dat asigurări că Statele Unite şi Uniunea Europeană au făcut în ultimii doi ani progrese substanţiale în discuţiile privind importurile de oţel şi aluminiu şi sunt decise să găsească o soluţie în următoarele luni.

Partenerii transatlantici vor de asemenea să ajungă la un acord conform căruia vehiculele electrice la construcţia cărora se foloseşte cobalt, grafit, litiu, mangan sau nichel, extras sau procesat în UE, să fie eligibile pentru facilităţile fiscale din SUA. SUA sunt decise să continue şi aceste discuţii, a afirmat Gitenstein.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.