Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE ar putea să-l lovească pe Putin în 'călcâiul lui Ahile': Borrel vorbește despre un embargou asupra livrărilor de petrol dinspre Rusia

realitatea.net
vladimir putin nervos

Adoptarea unor sancţiuni suplimentare de către Uniunea Europeană împotriva Rusiei este o opţiune, a afirmat luni Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe ai statelor membre, la Luxemburg, transmite Reuters, relatează Agerpres.

''Sancţiunile sunt întotdeauna pe masă'', a declarat Borrell înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe (CAE), răspunzând unei întrebări dacă Uniunea Europeană ia în calcul un embargou asupra livrărilor de petrol dinspre Rusia, ţară care în 24 februarie a lansat o invazie militară de amploare în Ucraina.

''Miniştrii vor discuta despre paşii următori'', a adăugat înaltul demnitar european.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a solicitat constant liderilor europeni să ''adopte sancţiuni puternice'' împotriva Moscovei. El cere oprirea achiziţiilor de petrol şi gaz din Rusia şi furnizarea de armament greu pentru forţele ucrainene pentru a rezista ofensivei ruse anunţate în regiunea Donbas (est).

Mai multe ţări membre, printre care Germania, Italia, Austria şi Ungaria, sunt dependente în mare măsură de gazul rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.