Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE permite exportul de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului

Reuters
masca chirurgicala masti

Uniunea Europeană a pus capăt marţi măsurilor de control privind exporturile de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului, după ce a ajuns la concluzia că livrările către angajaţii din sectorul medical şi alte categorii de lucrători din blocul comunitar sunt în prezent la un nivel adecvat, transmite Reuters preluat de agerpres.

Aceasta este ultima decizie de relaxare a restricţiilor în Europa pe măsură ce criza sanitară se reduce, iar un număr în creştere de state europene sunt încrezătoare că se află într-o situaţie mult mai bună pentru a face faţă celui de al doilea val de Covid-19.

Blocul comunitar a introdus în data de 15 martie o schemă de autorizare a exporturilor pentru toate tipurile de echipamente de protecţie, care începând de la acea dată puteau fi exportate spre o ţară non-UE numai după obţinerea aprobării din partea statelor membre. Schema a fost revizuită în urmă cu o lună, când au fost limitate produsele supuse controlului la măşti, ochelari de protecţie şi viziere precum şi combinezoane. De asemenea, atunci au fost scutite de la aceste restricţii ţările din Balcanii de Vest. Statele membre trebuiau să consulte Comisia Europeană cu privire la autorizarea exporturilor.

Comisia Europeană, care supervizează politica comercială pentru cele 27 de state membre UE, susţine că în ultima lună exportatorii au formulat peste 1.300 de cereri pentru autorizaţii de export şi 95% din aceste solicitări au fost aprobate. În aceste condiţii, statele membre UE au exportat 13 milioane de măşti, un milion de combinezoane de protecţie şi 350.000 de ochelari şi viziere.

Aceste restricţii au fost introduse după ce o serie de ţări, printre care Franţa şi Germania, au introdus propriile lor măsuri de control al exporturilor, ceea ce a nemulţumit alte state membre, precum Italia, care aveau foarte mare nevoie de astfel de echipamente. Decizia de introducere a controalelor la export la nivelul Uniunii Europene a condus la restabilirea livrărilor de echipamente de protecţie în interiorul blocului comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.