Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE plătește Ankarei taxa de protecție: 170 de milioane de euro primește Turcia pentru a nu da drumul migranților în Europa

New York Daily News
copii imigranti

Uniunea Europeană (UE) urmează să deblocheze un ajutor de urgenţă în valoare de 170 de milioane de euro în vederea înfruntării situaţiei umanitare din Siria, a anunţat miercuri un oficial european de rang înalt în cursul unei vizite în Turcia, relatează AFP, potrivit news.ro:

”Am anunţat un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 170 de milioane de euro pentru a continua să ajutăm persoanele cele mai vulnerabile din Siria”, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell într-o conferinţă de presă, la Ankara, unde s-a întâlnit cu o serie de conducători turci.

Din această sumă, ”60 de milioane de euro vor fi consacrate mai ales crizei umanitare din nord-estul Siriei”, a precizat el.

Vizita lui Josep Borrell, care s-a aflat la Ankara miercuri împreună cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, intervine la câteva zile după ce Turcia a anunţat deschiderea frontierelor pentru a lăsa migranţii să treacă în Europa.

Citește și: Adrian Năstase este trist: Și știm, nimeni nu este sau nu a fost fără pată!

După acest anunţ, zeci de mii de migranţi s-au comasat la frontiera greacă, trezind în Europa amintirea crizei migraţiei din 2015.

Miercuri, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat că, dacă vrea să rezolve criza migraţiei, Europa este necesar să susţină Ankara în Siria.

Situaţia umanitară în regiunea Idleb, în nord-vestul Siriei, a devenit catastrofală după ce regimul lui Bashar al-Assad a lansat în decembrie o ofensivă de anvergură cu scopul de a recuceri acest ultim bastion rebel şi jihadist.

Aproape un milion de persoane care au figit din calea violenţelor au fost deplasate către frontiera cu Turcia, o ţară care găzduieşte peste 3,6 milioane de sirieni şi care refuză să primească alţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.