Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE pregătește LETALA pentru SUA: Prin plățile instant, Comisia Europeană va prăbuși supremația instrumentelor de plată americane

www.romaniatv.net
carduri bancare

Comisia Europeană (CE) ia în considerare noi reglementări pentru a accelera adoptarea sistemului de plăţi instant introdus anul trecut de BCE, pentru a contesta supremaţia companiilor din SUA, cum ar fi Visa şi PayPal, au anunţat marţi oficialii executivului comunitar, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Serviciul de decontare a plăţilor instant prin intermediul TARGET (Target instant payment settlement - TIPS) va oferi un stimul suplimentar furnizorilor de servicii de plată pentru punerea la dispoziţie de plăţi instant, întrucât le va facilita acestora accesul la clienţii altor furnizori de servicii de plată din întreaga Europă la un cost scăzut. Cu ajutorul plăţilor instant se pot trimite şi primi plăţi electronice în euro oricând şi oriunde în Europa.

Această facilitate reprezintă o provocare pentru companiile din SUA, cum ar fi Visa, PayPal, Google, Facebook şi Amazon, precum şi pentru cele din China, Alibaba şi Tencent, care în prezent domină aceste servicii în Europa.

Băncile europene se alătură lent sistemului de plăţi instant, astfel încât oficialii CE şi ai BCE studiază metode de a facilita utilizarea sa.

"Analizăm dacă vor fi necesare măsuri de reglementare mai solide pentru a accelera acest proces", a afirmat la o conferinţă desfăşurată marţi la Bruxelles vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Şi Yves Mersch, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, a declarat la aceeaşi conferinţă: "BCE îşi va extinde eforturile de cooperare cu industria financiară în domeniul implementării plăţilor instant sau o vom face prin măsuri de reglementare".

Acesta a adăugat: "Suntem decişi să-i sprijinim pe cei care vor să profite de această oportunitate".

În prezent, plăţile cu cardul pe piaţa europeană sunt dominate de Visa şi Mastercard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.