Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE reacționează DUR după tirul cu rachetă balistică nord-coreean și cere Phenianului să dea dovadă de reținere

euinside.eu
mogherini

Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini a denunţat marţi lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice, care a survolat Japonia, şi a cerut Phenianului 'să se abţină de la orice altă acţiune provocatoare', relatează AFP, conform agerpres.ro

Potrivit autorităţilor nipone, care au denunţat o 'ameninţare gravă şi fără precedent', racheta a survolat insula Hokkaido (nord) şi apoi a căzut în apele Oceanului Pacific, la 1.180 km est de coasta niponă, fără să afecteze traficul maritim sau aerian din zonă. 

'Aceste acţiuni constituie încălcări clare ale obligaţiilor internaţionale ale Coreii de Nord stabilite de mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU', a declarat Federica Mogherini într-un comunicat, exprimându-şi 'sprijinul său deplin faţă de Japonia şi poporul japonez în faţa acestei ameninţări directe'. 

Acest nou tir cu rachetă balistică, ce intervine după mai multe săptămâni de tensiuni şi escaladare verbală între Washington şi Phenian, 'reprezintă o ameninţare gravă la adresa păcii şi securităţii internaţionale', a declarat Mogherini, cerând Phenianului 'să se abţină de la orice nouă acţiune provocatoare care ar putea amplifica tensiunile regionale şi globale'. 

Uniunea Europeană 'sprijină pe deplin solicitările pentru o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU', a spus Mogherini. 'Este esenţial ca întreaga comunitate internaţională să fie unită pentru a face faţă acestei provocări', a spus ea. 

Uniunea Europeană, care a adoptat deja o serie largă de sancţiuni împotriva regimului nord-coreean, 'va lua în considerare un nou răspuns adecvat' după acest tir cu rachetă, a adăugat şefa diplomaţiei europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.