Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE 'şocată' şi 'consternată', marţi, de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de poliţie

George Floyd

Uniunea Europeană s-a declarat "şocată" şi "consternată", marţi, de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de poliţie, condamnând utilizarea excesivă a forţei de către poliţie în Statele Unite, informează cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

"Aici, în Europa, la fel ca şi populaţia din Statele Unite, suntem şocaţi şi consternaţi de moartea lui George Floyd. Cred că toate societăţile trebuie să rămână vigilente în privinţa utilizării excesive a forţei de către autorităţile de ordine publică. Toate vieţile contează, inclusiv cele ale persoanelor de culoare", a declarat Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Citește și: Victor Ponta a RĂBUFNIT de Ziua Copilului, din cauza REFUZULUI PNL de a crește alocațiile: Orban nu alocă bani, dar bea whiskey

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.