Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE, 'solidară' cu SUA, după ce Washingtonul a acuzat oficial Rusia de o serie de atacuri cibernetice

sua ue

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, şi-a exprimat joi, în numele celor 27 de state membre, "solidaritatea" cu SUA, în dosarul atacurilor cibernetice din timpul campaniei prezidenţiale din 2020, atribuite de Washington Rusiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Împărtăşim preocupările partenerilor noştri (...) Toţi actorii trebuie să se abţină de la orice comportament iresponsabil şi destabilizator în spaţiul cibernetic", a afirmat într-un comunicat Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Josep Borrell se referă la atacurile cibernetice de amploare din 2020 care au utilizat ca vector SolarWinds, un editor american de software căruia i-a fost piratat un produs pentru a introduce o vulnerabilitate la utilizatori, printre care şi mai multe agenţii federale americane.

Guvernul preşedintelui american Joe Biden acuză oficial Rusia că este responsabilă pentru acest atac şi a anunţat joi o serie de sancţiuni financiare împotriva acestei ţări, precum şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

Preşedintele SUA a semnat un decret care va permite pedepsirea din nou a Rusiei, de manieră să producă "consecinţe strategice şi economice (...) dacă ea continuă sau favorizează o escaladare a acţiunilor sale de destabilizare internaţională", a avertizat Casa Albă într-un comunicat.

"Uniunea Europeană şi statele sale membre îşi exprimă solidaritatea cu SUA în contextul consecinţelor unor activităţi cibernetice răuvoitoare şi în special ale atacului cibernetic SolarWinds", mai precizează Josep Borrell într-un comunicat dat publicităţii la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.