Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE spulberă speranțele Ucrainei: 'Nu dispunem de cadrul juridic pentru a declara o țară terță drept un stat terorist!'

UE rusia

UE nu are cadrul legal pentru a declara un stat terț, în acest caz Rusia, un stat terorist, a declarat comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în timpul unei dezbateri în plen din Parlamentul European de marți seară, titrează presa maghiară.

Potrivit comisarului, o astfel de decizie poate fi luată la nivel național, iar parlamentele naționale au dreptul să facă acest lucru.

Johansson a declarat că războiul din Ucraina a atins un punct de cotitură, forțele ucrainene apărându-se cu succes împotriva armatei ruse de ocupație, dar Moscova continuă să escaladeze tensiunile, amenință cu arme de distrugere în masă, anexează teritoriile ucrainene, mobilizează și atacă civilii fără discriminare.

"Cu cât armata ucraineană are mai mult succes, cu atât mai mult Rusia atacă civili, infrastructura civilă. Războiul agresiv al Moscovei este o încălcare gravă a dreptului umanitar internațional, criminalii de război trebuie trași la răspundere", a subliniat Ylva Johansson.

Comisarul a adăugat, de asemenea, că, în opinia sa, "Rusia a pierdut deja războiul, pierde din ce în ce mai mult pe câmpul de luptă. UE trebuie să rămână unită, iar Ucraina va triumfa", a conchis Johansson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.