Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE susține implementarea de măsuri pentru a facilita utilizarea viitoare a hidrogenului și a biometanului

magazynbiomasa.pl
biometan

Membrii Parlamentului European au susținut joi măsuri care ar sprijini adoptarea gazelor naturale regenerabile și a hidrogenului în rețea, ca parte a unui efort la nivelul întregului bloc de a se baza mai puțin pe combustibilii fosili, informează upi.com. Aceștia au declarat joi că este necesar un nou mecanism pentru a se asigura că consumatorii pot alege între combustibili fosili sau alternative cu emisii scăzute de carbon.

Economia europeană a petrecut o mare parte a anului trecut lucrând pentru a reduce dependența de țițeiul și gazele naturale rusești, pentru a înfometarea Kremlinului de veniturile de care are nevoie pentru a continua lupta în Ucraina .

O mare parte din bloc depindea de Rusia pentru aproximativ un sfert din proviziile sale, deși alții precum Polonia se bazau aproape în întregime pe țară pentru resursele sale naturale.

Până la sfârșitul anului 2030, parlamentarii au spus că membrii Uniunii Europene trebuie să găsească suficient biometan, altfel numit gaz natural regenerabil, pentru a înlocui anual 20% din importurile medii de gaze rusești.

Statele membre ar trebui, în cele din urmă, să elimine treptat combustibilii fosili, a adăugat parlamentul.

„Lupta împotriva schimbărilor climatice și îndepărtarea rapidă de toate sursele de energie rusești, ca răspuns la invazia criminală a Ucrainei, ambele ne impun să accelerăm tranziția energetică curată și justă și să adaptăm piața”, a declarat Jerzy Buzek , membru polonez al Parlamentul European și fostul prim-ministru al națiunii.

Epoca hidrogenului

Statele membre, în conformitate cu termenii propunerilor, ar fi, de asemenea, solicitate să coordoneze achizițiile de gaze naturale pentru a aborda orice situații de urgență. În altă parte, parlamentarii au cerut adoptarea unei piețe a hidrogenului pentru a se asigura că resursele de nișă pot circula liber peste granițele UE.

„Vine epoca hidrogenului”, a spus Buzek. „Pentru a face acest lucru în UE, avem nevoie de un cadru de reglementare stabil și bine echilibrat, de sprijin financiar, precum și de investiții în infrastructură nouă”.

Așa-numitul biometan este derivat din descompunerea deșeurilor organice, cum ar fi gunoiul de grajd de vaci de lapte, în timp ce producția de hidrogen provine din divizarea fie a metanului (CH4) fie a apei (H2O) în componentele lor elementare.

Membrii unei comisii parlamentare pentru industrie au susținut joi textul final al măsurilor, care trece acum la negocieri complete cu cele 27 de națiuni membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.