Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE trebuie să ajungă la un acord cu Africa cu privire la modalităţile de a convinge populaţia să rămână pe continent

Siphiwe Sibeko/Reuters
africa protest

Uniunea Europeană trebuie să încerce să ajungă la un acord cu Africa cu privire la modalităţile de a convinge populaţia să rămână pe continent în loc să găsească moduri de a veni în Europa, a declarat luni ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, într-o pauză a reuniunii Consiliului Afaceri Externe al UE, consemnează MTI.

Szijjarto a reiterat punctul de vedere al Ungariei în sensul că Uniunea Europeană trebuie să ajute Africa să creeze condiţiile ca oamenii să rămână în ţările lor, deplângând pe de altă parte faptul că în prezent Comisia Europeană negociază cu 79 de ţări din Africa, Caraibe şi Pacific "cu privire la un acord pro-migraţie".

"Pentru noi este inacceptabil că Bruxellesul este gata să întreţină şi mai mult nebunia", a spus şeful diplomaţiei ungare.

"Noi considerăm acest lucru ca fiind foarte contrar intereselor europene şi vom continua să ne ridicăm vocea împotriva lui", a adăugat el.

Szijjarto a enumerat, în cadrul eforturilor Ungariei vizând reducerea presiunii migraţiei, participarea ei la misiunea militară a UE din Mali, lansarea de programe de creditare în valoare de 45 de miliarde de forinţi (circa 120 de milioane de euro) cu trei state africane, vizând în principal managementul apei, programul "Hungary Helps" (Ungaria ajută), în cadrul căruia au fost începute până acum 60 de proiecte în sumă de 4,5 miliarde de forinţi destinate comunităţilor creştine din Africa, oferirea a 1.400 de burse studenţilor din 25 de ţări africane, precum şi livrarea de doze de vaccin anti-COVID-19, potrivit Agerpres.ro.

Ministrul de externe ungar a mai notat că Europa se confruntă cu greşelile pe care le-a făcut în ce priveşte securitatea energetică şi care au cauzat actuala criză.

"Este prea uşor să arăţi cu degetul la Rusia şi la preşedintele ei. Politic, acest lucru poate convinge pe alocuri. Dar dacă dorim o soluţie pe termen lung, trebuie să înţelegem clar greşelile pe care le-am făcut", a spus Szijjarto.

În opinia sa, chestiunea aprovizionării cu energie nu trebuie "suprapolitizată", întrucât "nu poţi încălzi casele oamenilor cu declaraţii politice".

Guvernul ungar duce o politică energetică "pragmatică şi raţională" şi şi-a asigurat aprovizionarea cu energie pe următorii 15 ani, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.