Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va aloca 454,8 milioane României, Italiei și Turciei pentru a atenua pagubele cauzate de dezastrele naturale

News.ro
inundatii

Cei douăzeci și șapte au acceptat luni propunerea Comisiei Europene de a oferi un total de 454,8 milioane de euro din bugetul UE 2023 ca ajutor României și Italiei pentru repararea pagubelor cauzate de dezastrele naturale din 2022, și Turciei, pentru cutremurele din februarie 2023.

În practică, UE va transfera bani din rezerva de solidaritate și ajutor de urgență a bugetului său pe 2023 către linia bugetară operațională a așa-numitului Fond de solidaritate al UE, de unde primesc bani țările care au solicitat ajutor financiar din acest fond, în urma unor dezastre naturale.

Plata se va face odată ce ambele propuneri vor fi adoptate de Parlamentul European și de Consiliu. Fondul de Solidaritate al UE este conceput pentru a oferi asistență financiară în cazul unui dezastru major într-un stat membru sau într-o țară care poartă negocieri de aderare la UE, relateaza Rador Radio Romania.

Turcia va fi cel mai mare beneficiar al ajutorului, UE alocând 400 de milioane de euro pentru a oferi asistență țării după cutremurele mari care au afectat regiunile sudice Kahramanmaras și Hatay în februarie.

Alte 33,9 milioane de euro va primi ca asistență România, în urma unei secete severe și extinse, cu trei vârfuri principale, respectiv, la sfârșitul lunii martie, mijlocul lunii aprilie și iulie-august 2022.

În cele din urmă, cele 20,9 milioane de euro rămase vor ajuta Italia, în urma ploilor care au provocat inundații, afectând regiunile centrale ale Italiei, în septembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.