Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va analiza costurile crizei migranţilor

ue refugiati

Comisia Europeană va analiza costul crizei migranţilor ce riscă să apese asupra bugetelor european şi naţionale, a anunţat preşedinţia rotativă luxemburgheză a UE vineri după o reuniune la Luxemburg, informează AFP. 

"Am cerut Comisiei să facă o analiză economică şi financiară a impactului financiar pe care criza refugiaţilor îl poate avea", a declarat ministrul de finanţe luxemburghez, Pierre Gramegna, la sfârşitul unei întâlniri cu omologii săi europeni. 

Această cerere a fost făcută în timp ce unele state membre sunt reticente să participe la un proiect al Comisiei Europene de a repartiza 160.000 de refugiaţi ajunşi în Europa prin ţări cu frontiere copleşite de afluxul lor, Ungaria, Italia şi Grecia, notează France Presse. 

"Preşedinţia luxemburgheză a invitat Comisia să facă o analiză pentru a evalua dacă criza refugiaţilor poate fi considerată o circumstanţă extraordinară în cadrul regulilor pactului de stabilitate şi creştere", a adăugat el. 

"Comisia este gardianul tratatelor şi întotdeauna va aplica regulile pactului de stabilitate şi creştere la toate statele membre într-un mod consistent, luând în considerare toţi factorii", a declarat la rândul său comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici. 

"Aceasta se va face în timp util", a adăugat el. Unele ţări europene ar dori o relaxare a regulilor bugetare pentru a se implica în criza migranţilor, precum Austria, Italia şi Irlanda. 

Banca Europeană de Investiţii a indicat de asemenea că este gata să ofere ajutor în depăşirea crizei refugiaţilor. "BEI a fost în trecut flexibilă şi a furnizat ajutor de urgenţă în caz de catastrofe naturale. Putem şi trebuie să facem acest lucru de asemenea pentru criza umanitară actuală", a declarat preşedintele ei Werner Hoyer.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.