Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va opri importurile de cireşe şi alte fructe din Canada, începând cu data de 1 septembrie

cirese

Uniunea Europeană va pune punct importurilor de cireşe şi alte fructe din Canada începând cu data de 1 septembrie, în condiţiile în care blocul comunitar va înăspri reglementările referitoare la dăunători, potrivit AGERPRES.

Conform acestui document, Agenţia de inspecţie alimentară din Canada (CFIA) susţine că restricţiile ar putea să se aplice şi altor fructe, precum merele, perele, afinele şi coacăzele, dar şi cartofilor şi tomatelor. Deocamdată nu este clar dacă şi alte ţări sunt afectate de această măsură.

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

'Agenţia de inspecţie alimentară din Canada colaborează cu industria pentru a propune măsuri de atenuare pentru aceste produse, care ar putea permite reluarea exporturilor', se arată în documentul menţionat.

Noile reguli UE privind dăunătorii nu se aplică fructelor congelate sau uscate. De asemenea, nu ar trebui să fie probleme cu produsele care ajung în UE însoţite de documente de export cu data de până la 1 septembrie 2019.

Sectorul agricol din Canada se confruntă deja cu probleme provocate de alte dispute comerciale, inclusiv disputele cu China, care vizează canola (-un tip de rapiţă-), carnea de porc şi vită provenită din Canada.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

Beth Cavers, un reprezentat de la Asociaţia cultivatorilor de cireşe din Canada, susţine că interdicţia introdusă de UE nu ar trebui să afecteze recolta din acest an, care s-a încheiat săptămâna aceasta, deoarece fructele sunt ambalate şi expediaate imediat. Însă ar putea avea consecinţe serioase pentru recolta din 2020, dacă nu va fi soluţionată.

În 2018, Canada a exportat în UE cireşe în valoare de aproximativ 3,1 milioane dolari canadieni (2,1 milioane euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.