Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE votează noi reglementări privind mineritul cripto

paymentscardsandmobile.com
dolar digital criptomonede cbdc

UE urmează să voteze astăzi reglementări care se referă la activele digitale de tip “proof-of-work,” care ar putea avea ramificații pe scară largă.

Legislația privind piețele cripto (Markets in Crypto-Assets - MiCA) este supusă la vot, majoritatea observatorilor spunând că rezultatul este în prezent prea strâns pentru a putea fi anticipat. Legislația conține dispoziții-cheie care ar face practic imposibile în UE activități precum mineritul de bitcoin, informează Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Proiectul de lege, în forma actuală, ar impune minerilor să prezinte planuri de conformitate privind sustenabilitatea mediului. Dacă nu le-ar prezenta, nu ar mai putea funcționa în UE. Implicațiile acestei măsuri sunt uriașe - UE este o jurisdicție importantă pentru mineritul de criptoactive și pentru cripto în general, peste 10 % din puterea hash globală a bitcoin provenind din această regiune.

Deși nu este de amploarea interdicției de exploatare minieră a bitcoin din China, implicațiile pentru prețul BTC și pentru alte criptoactive care îl urmează în funcție de preț, ar putea fi semnificative în următoarele câteva zile. Piața criptoactivelor a fost zdruncinată de evenimente, iar acest lucru ar putea duce la o altă perioadă de tranzacționare dificilă dacă legislația va fi aprobată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.