Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE vrea parteneri puternici si nu sateliti aserviti

Federica-Mogherini

Bruxellesul vrea mai degraba parteneri puternici si de încredere în cadrul Parteneriatului Estic decât sateliti aserviti, a declarat sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, înainte de efectuarea unei vizite la Erevan, capitala Armeniei, potrivit agentiei de presa georgiene Georgia Today, preluata de mass-media internationale.

'O uniune de jumatate de miliard de cetateni ar putea fi tentata sa se uite la vecinii sai si sa vada potentiali sateliti aserviti. Dar aceasta ar fi un dezastru. Nu avem nevoie de sateliti. Avem nevoie de parteneri puternici', a declarat Mogherini.

Parteneriatul Estic al UE reprezinta o initiativa care reglementeaza politicile Bruxellesului fata de fostele republici sovietice, care includ, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina.

Observatiile sefei diplomatiei europene intervin pe fondul temerilor ca entuziasmul UE pentru vecinii sai estici s-a racit în contextul crizei financiare si a afluxului de migranti în Europa, potrivit Georgia Today.

Conflictele înghetate din Georgia, Azerbaidjan si Republica Moldova, precum si razboiul sângeros din estul Ucrainei dau multe batai de cap Bruxellesului, preocupat de faptul ca o politica care ar duce la aprofundarea relatiilor sale cu tarile respective ar putea agrava si mai mult o situatie politica deja volatila pe continentul european, comenteaza aceeasi agentie de presa în pagina sa electronica.

Instabilitatea politica si economica din tarile Parteneriatului Estic continua sa puna în pericol sau sa izoleze guvernele din tarile respective în ceea ce priveste capacitatea lor de a rezolva problemele structurale si de securitate, care le-ar ajuta sa câstige încrederea Bruxellesului, se mai arata în comentariul mentionat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.