Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA anunță deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Angliei, după incidentele produse la finala EURO 2020

Evening Standard
UEFA

UEFA a anunţat marţi deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Federaţiei engleze de fotbal (FA) după incidentele produse duminică la finala EURO 2020, câştigată la lovituri de departajare de Italia în faţa Angliei pe Wembley, transmite AFP.

Forul fotbalistic european a indicat într-un comunicat că va investiga mai ales "invadarea terenului de către suporteri, aruncarea de obiecte de către fanii englezi, tulburările care au avut loc în timpul intonării imnurilor şi folosirea de dispozitive pirotehnice".

UEFA a numit un inspector de etică şi disciplină pentru a investiga "evenimentele implicând suporteri care au avut loc pe şi în împrejurimile stadionului" Wembley.

În ziua finalei, suporteri englezi sub influenţa alcoolului, adunaţi încă din zori în jurul arenei londoneze, au aruncat cu pietre şi cu proiectile şi i-au insultat pe fanii italieni, scrie Agerpres.ro.

Sute de suporteri fără bilet au luat după aceea cu asalt porţile arenei Wembley, reuşind să intre pe stadion şi să aşeze pe locuri rezervate spectatorilor care aveau bilete.

Înregistrările difuzate pe reţelele de socializare au arătat incidente violente pe culoarele stadionului.

Poliţia din Londra a efectuat 86 de arestări şi a indicat că 19 poliţişti au fost răniţi în aceste incidente.

După cum s-a anunţat, tânărul pilot britanic de Formula 1 Lando Norris a fost agresat şi i-a fost furat ceasul de lux pe care îl purta când ieşea de pe stadion după finală.

Potrivit cotidianului The Guardian, Anglia ar putea fi nevoită să joace cu porţile închise cel puţin un meci din Liga Naţiunilor.

Săptămâna trecută, Federaţia engleză a fost amendată cu 30.000 euro după ce portarul danez Kasper Schmeichel a fost deranjat de un laser când Harry Kane se pregătea să execute penalty-ul ce a decis soarta meciului din semifinalele EURO 2020.

UEFA a deschis atunci o procedură disciplinară împotriva FA, după ce fanii englezi au huiduit imnul Danemarcei şi au aruncat cu petarde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.