Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA: Nici o regulă a forumului de la Nyon nu interzice clubului CSA Steaua promovarea și participarea în cupele europene

Vești proaste pentru Gigi Becali în războiul cu CSA. Forumul de la Nyon a răspuns solicitării asociației suporterilor steliști AS47, vizavi de statutul CSA Steaua, iar răspunsul a fost unul cât se poate de clar: „Nicio regulă UEFA nu interzice cluburile deținute de stat.”

Tot în răspunsul primit de AS47 se precizează că „în legătură cu regulile interne de licențiere, acestea sunt de competența asociațiilor naționale”. Mai exact, UEFA nu spune nu unei promovări a clubului de fotbal CSA Steaua în Liga I, dar nici nu poate interveni asupra regulamentelor FRF.

 

În România, Legea Sportului prevede că:
Articolul 31
Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial sau societăți comerciale sportive pe acțiuni, care au obținut licența din partea federației sportive naționale.
Articolul 42
(1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.
(2) Ligile profesioniste, ca structuri sportive subordonate federațiilor sportive naționale, își desfășoară activitatea în baza statutelor și regulamentelor proprii.

Suntem în situația absurdă în care legislația sportivă națională interzice ceea ce în competițiile UEFA este 100% permis, se arată în comunicatul celor de la AS47.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.