Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA se pune deasupra guvernelor și dă cu pumnul în masă pentru Euro-2020: NU acceptă disputarea meciurilor fără spectatori

www.gsp.ro
Arena Națională

UEFA nu acceptă ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise şi le cere celor 12 oraşe gazdă să primească spectatori, a declarat preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin, pentru Sky Sports.

Amânat un an din cauza crizei sanitare, EURO 2020 urmează să se desfăşoare în această vară, în perioada 11 iunie - 11 iulie, în 12 oraşe de pe continent, printre care Bucureştiul.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Ceferin a indicat că UEFA nu mai ia în calcul posibilitatea ca meciurile să se joace cu porţile închise, scrie agerpres.ro.

"Avem mai multe scenarii, dar ceea ce putem garanta este că opţiunea de a juca vreun meci de la EURO 2020 pe un stadion gol nu intră în discuţie. Fiecare oraş gazdă trebuie să garanteze că la meciuri vor fi spectatori", a spus Ceferin.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

UEFA a negat informaţia potrivit cărora va amâna decizia cu privire la care dintre cele 12 oraşe vor fi reţinute drept gazde. Ea a indicat că 7 aprilie rămâne termenul limită pentru ca oraşele să prezinte numărul de fani care vor avea acces pe stadioane.

Comitetul executiv al UEFA se va reuni pe 19 aprilie, cu o zi înaintea congresului UEFA, la care va fi luată o decizie finală în privinţa oraşelor gazdă.

Citește și: Un fost ministru al Muncii îl critică dur pe Florin Cîțu: Premierul nu poartă măști românești! Face reclamă doar la măști de import!

"Noi am stabilit ca termen limită 20 aprilie pentru decizia finală referitoare la EURO", a spus Ceferin.

"Scenariul ideal este ca turneul să se desfăşoare în cele 12 locaţii iniţiale, însă dacă asta nu este posibil, atunci va avea loc în 10 sau 11 ţări, dacă una sau mai multe dintre locaţii nu pot îndeplini condiţiile cerute", a adăugat Ceferin.

Citește și: Deși a îndemnat la pace, Octav Bjoza a fost executat de Florin Cîțu! Motivele invocate de premier pentru demiterea fostului deținut politic

Declaraţiile sale au venit la puţin timp după ce un membru al Comitetului Executiv al UEFA, Rainer Koch, a afirmat că instanţa conducătoare a fotbalului european intenţionează în continuare ca EURO 2020 să se desfăşoare în această vară în 12 oraşe de pe continent.

La începutul acestei luni, presa internaţională a scris că oraşele Glasgow şi Dublin ar putea să nu mai găzduiască meciuri de la EURO 2020, deoarece în Scoţia şi Irlanda sunt impuse măsuri restrictive extrem de severe în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Oraşele desemnate să găzduiască partidele turneului final sunt Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen, Roma, Sankt Petersburg şi Londra, capitala britanică urmând să organizeze semifinalele şi finala EURO 2020.

Arena Naţională urmează să găzduiască partidele Austria - Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina - Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina - Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiţiei, precum şi un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.