Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uganda a blocat toate rețelele sociale, după ce Facebook i-a deranjat pe oficialii guvernamentali

Agerpres - Reuters
facebook twitter

Autorităţile din Uganda au ordonat marţi tuturor furnizorilor de internet să blocheze toate platformele de social media şi serviciile de mesagerie, până la noi ordine, relevă o scrisoare a agenţiei de reglementare a comunicaţiilor din statul est-african, citată de Reuters şi AFP.

Citește și: Guvernul Cîțu introduce 'taxa pe ambalaj': La cumpărături vei achita câte 50 de bani în plus pentru fiecare sticlă sau doză cu bere, apă, suc

Decizia survine în condiţiile în care aceste platforme sunt intens folosite în această ţară pentru a face campanie înaintea alegerilor prezidenţiale care au loc joi.

Potrivit unei surse din sectorul ugandez al telecomunicaţiilor, guvernul de la Kampala le-a explicat liderilor de companii din sector că interdicţia vine ca răspuns la blocarea de către Facebook a unor conturi proguvernamentale.

Luni, gigantul american al social media a indicat că a blocat o reţea din Uganda asociată cu ministerul local al informaţiei şi care folosea conturi false pentru a distribui postări legate de alegerile prezidenţiale de joi.

"Luna aceasta am eliminat o reţea de conturi şi pagini din Uganda care erau angajate în CIB (coordinated inauthentic behaviour, comportament inautentic coordonat) vizând dezbaterea publică dinaintea unui scrutin electoral. Am constatat că această reţea avea legături cu Centrul de interacţiune cu cetăţenii din cadrul Ministerului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor din Uganda", a precizat un comunicat de luni al Facebook.

În statul est-african au loc pe 14 ianuarie alegeri prezidenţiale, scrutin în care preşedintele Yoweri Museveni îl are ca principal rival pe pop-starul intrat în politică Robert Kyagulanyi, mai cunoscut sub numele de scenă Bobi Wine.

Perioada preelectorală a fost până acum marcată de violenţe aproape zilnice. Forţele de securitate guvernamentale au recurs la gaze lacrimogene şi gloanţe reale pentru a dispersa mitinguri organizate în principal de opoziţie.

Wine este considerat principala şi cea mai credibilă ameninţare pentru domnia de 34 de ani a lui Museveni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.