Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UKIP o acuză pe Theresa May că ar purta responsabilitatea pentru atentatul din Manchester

Theresa May

Liderii Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, eurofob şi anti-imigraţie) l-au acuzat joi pe premierul britanic Theresa May, în prezentarea programului lor pentru legislative, că ar purta o 'oarecare responsabilitate' pentru atentatul din Manchester, marcând astfel o reluare a campaniei suspendată după atentat, informează AFP.

Theresa May 'poartă o anumită responsabilitate' pentru atentatul care a lovit Manchesterul luni seara şi s-a soldat cu 22 de morţi şi cel puţin 75 de răniţi, a afirmat Suzanne Evans, vicepreşedinta partidului. 'Toţi politicienii care au votat pentru reduceri bugetare (pentru serviciile de securitate) poartă o responsabilitate', a adăugat aceasta.

Paul Nuttall, liderul UKIP, a acuzat Ministerul de Interne, condus de Theresa May din 2010 până în 2016, că a 'redus numărul de agenţi de poliţie, de poliţişti de frontieră, de gardieni de închisori'. Apoi, el a criticat întreaga clasă politică britanică, pentru 'slăbiciunea' răspunsului său împotriva terorismului de-a lungul anilor.

Liderii eurofobi şi-au dezvăluit priorităţile în vederea alegerilor legislative anticipate din 8 iunie: lupta împotriva imigraţiei, menţinerea unei poziţii ferme în negocierile asupra Brexitului şi creşterea mijloacelor alocate serviciilor de sănătate şi protecţie socială. 'Vrem un sold al migraţiei egal cu zero' pe cinci ani, a declarat Paul Nuttall, pentru care numărul de intrări pe teritoriul britanic trebuie să 'depindă de câte persoane au părăsit ţara'. Partidul pledează pentru un sistem de imigraţie 'în stil australian', bazat pe un permis pe puncte.

La fel ca Theresa May, Paul Nuttall a reiterat că mai degrabă 'nu preferă niciun acord, decât un acord prost' la finalul negocierilor asupra ieşirii Marii Britanii din UE, care ar urma să înceapă imediat după alegeri. Aceasta ar implica, potrivit liderului UKIP, respingerea oricărei facturi pentru Brexit, în condiţiile în care Bruxellesul i-ar putea cere Londrei între 40 şi 60 de miliarde de euro pentru a-şi onora angajamentele financiare în cadrul diferitelor programe şi fonduri europene. Nu în ultimul rând, UKIP a promis majorarea cu 9 miliarde de lire sterline (10,4 miliarde de euro) pe an a mijloacelor pentru Serviciul Naţional de Sănătate al Marii Britanii, conform Agerpres.

UKIP a jucat un rol crucial în referendumul care a votat, la 23 iunie anul trecut, pentru ieşirea Marii Britanii din UE, însă în prezent el luptă pentru supravieţuire şi singurul său deputat a părăsit rândurile formaţiunii la sfârşitul lui martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.