DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Uleiul de cătină, remediul natural care reduce riscul de cancer

catina

Datorită substanțelor nutritive conținute, uleiul de cătină acționează ca un tonic general, ajută la întărirea sistemului imunitar, combate stresul și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Uleiul de cătină este bogat în vitaminele A, B, C, și în minerale cum sunt magneziul, calciu și fierul. Mai conține și acizi grași esențiali Omega-3, Omega-6, Omega-7 (bun pentru piele, ten și unghii) și Omega-9. Printre compușii cei mai importanți ai plantei se numără și carotenoidele și serotonina. Aceasta din urmă combate infecțiile din organism și contribuie la vindecarea rănilor și a arsurilor, potrivit Click.

Citeşte şi: Tensiuni în PSD după sondaj. ANUNŢUL purtătorului de cuvânt

Uleiul de cătină este extras din semințele și fructele acestei plante. Constituie un important leac pentru sănătatea epidermei. Se regăsește atât sub forma de ulei, cât și de ceai, însă al doilea nu are o putere atât de mare de vindecare precum uleiul. Este adjuvant în afecțiunile Orl, neurologice, dermatologice, ale aparatului digestiv, ameliorează simptomele bolilor de inimă și este recomandat și în problemele uro-genitale. Reprezintă un remediu pentru tratarea anemiilor. Pentru că are efecte de antiîmbătrânire, industria cosmetică îl folosește ca pe un element important în cremele antiaging, pentru că previne și combate ridurile.

Truc

Scapă de oboseală printr-un consum de acizi grași Omega-3 și Omega-7, care se regăsesc în uleiul de cătină și cel de pește. Elimină din dietă alimente care nu fac bine organismului, cum sunt mâncărurile procesate, cafeaua, zahărul alb.

Prepară-l acasă

Ai nevoie de circa 150 g de bobițe proaspete de cătină și 150 ml de ulei de măsline. Speli bine boabele de cătină sub jet de apă rece, apoi le lași la scurs. După aceea le mărunțești și le pui într-un borcănel, cu tot cu uleiul de măsline. Pui capacul și lași să stea 3 săptămâni la temperatura camerei. Agiți în fiecare zi borcanul. După ce a trecut perioada respectivă, zdrobești iar bobițele, închizi ermetic recipientul și lași să stea 2 zile, la loc însorit. Scurgi uleiul limpede de la suprafața borcanului, într-un alt borcan din sticlă. Îl păstrezi fie la loc răcoros și întunecos, fie la frigider.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, SEMNAL către Tudose: 'Premierul poate să propună orice idee de REMANIERE' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.