Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima enclavă jihadistă, zdrobită de forțele susținute de SUA: 150 de combatanți ai Statului Islamic s-au predat

https://stirileprotv.ro
Stat Islamic

Aproximativ 150 de combatanţi ai grupării Stat Islamic s-au predat forţelor susţinute de SUA în Baghouz, ultima enclavă jihadistă din estul Siriei, a indicat luni Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, citat de Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Anunţul aşteptat de toată lumea! Pe cine trimite PSD la prezidențiale – Liviu Dragnea, informații explozive

Combatanţii jihadişti se află printre circa 400 de persoane care vor pleca din zonă luni, după ce Forţele Democratice Siriene (FDS), susţinute de SUA, au lansat un asalt în ultimele zile, potrivit OSDO.

Potrivit AFP, FDS, o coaliţie arabo-kurdă susţinută cu lovituri aeriene americane, se pregăteau luni pentru noi evacuări de civili din ultimul bastion jihadist din estul sirian, unde jihadiştii sunt acuzaţi că şi-au apărat zona recurgând la ''scuturi umane''.

După evacuarea a mii de civili în decurs de peste două săptămâni, FDS şi-au reluat vineri ofensiva împotriva ultimilor combatanţi ai SI repliaţi într-o mică enclavă în satul Baghouz, în provincia estică Deir Ezzor.

OSDO a confirmat ''o acalmie a luptelor în ultimele ore'', precizând că se aşteaptă la ''un armistiţiu pentru evacuarea răniţilor, a membrilor familiilor de jihadişti, precum şi a civililor şi a combatanţilor'' care doresc să se predea.

Zeci de camioane goale s-au îndreptat luni dimineaţa către Baghouz, a raportat un jurnalist al AFP. Potrivit unui şofer, este vorba de un nou convoi de 40 de camioane pentru a-i transporta pe civilii blocaţi în zonă din cauza luptelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.