Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima gaură neagră făcută de Gheorghe Nichita

Nichita

Gheorghe Nichita a folosit cum a vrut banii cetățenilor din Iași. Asta reiese după un control la primărie al Camerei de Conturi Iasi,  care a constatat ca Gheorghe Nichita, primarul suspendat, in prezent arestat, a folosit din nou banii municipalitatii pentru a-si rezolva problemele personale. Astfel, Camera de Conturi a constatat ca Nichita si-a platit o amenda din banii primariei.

Vezi şi: Percheziţii DNA acasă la un milionar celebru

Instanta l-a gasit vinovat pe Gheorghe Nichita si i-a aplicat acestuia o amenda reprezentand 20 la suta din salariul minim brut pe economie, pe zi de întârziere, pentru perioada 25 noiembrie 2010 si data emiterii certificatului 1684, adica 20 iunie 2013. Cuantumul inregistrat in aceasta perioada este unul astronomic. Cu alte cuvinte, Nichita a avut de achitat o suma de 129.930 de lei. Acesta a platit, dupa cum s-a mai precizat, intreaga amenda din banii primariei, mai exact, din banii contribuabililor ieseni.

Citește și: Gest EMOȚIONANT făcut de David Cameron în România / FOTO

Aceasta frauda monumentala a fost sesizata de catre cei de la Curtea de Conturi, care au facut presiuni asupra autoritatilor competente pentru remedierea acestei situatii si, bineinteles, recuperarea prejudiciului. Sarcina recuperarii banilor a revenit conform Legii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), iar acestia au dispus toate masurile legale pentru ca banii pe care Gheorghe Nichita i-a furat practic de la ieseni, sa fie returnati administratiei locale.

"Prejudiciul a fost recuperat de catre ANAF de la Gheorghe Nichita. Alte comentarii nu sunt de facut", a spus actualul primar Mihai Chirica.

Citește și: Vladimir Putin e gata să recurgă la arma nucleară: ”Sper să nu fie nevoie!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.