Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima lovitură a consulului general, Adrian Georgescu, dată comunității românești din Italia

BEC
buletin alegeri prezidentiale

Românii in Italia trag un semnal de alarmă cu privire la votul din primul tur de la alegerile prezidențiale. Ei susțin prin vocea lui Romulus Popescu, președintele Asociației Românilor din Italia, că scrutinule este organizat foarte prost și că haosul va fi la el acasa in ziua votului:

”Mai sunt cateva zile pana la alegerile prezidentiale si nu pot  sa nu scot in evidenta care vor fi efectele deciziei consulului general Adrian Georgescu de a desfiinta sectiile de vot de la consulatul din Milano.

Mi se pare aberanta si total nejustificata aceasta decizie, considerand ca in incinta Consulatului s-au organizat de-a lungul ultimilor 30 de ani una, doua si chiar trei sectii de vot. cei 50.000 de romani cu rezidenta in Milano si provincie stiu, dintotdeauna, ca ''se voteaza la Consulat'', iar costurile sunt ZERO pentru chirie.

Dupa bataia de joc de la ultimele alegeri parlamentare, cand romanii din Diaspora au stat chiar si 8 ore la coada pentru a vota, autoritatile romane au cautat tot felul de solutii pentru ca acest lucru sa nu se repete si la alegerile prezidentiale. S-a introdus votul prin corespondenta, s-au infiintat mai multe sectii de vot in Diaspora, insa la Milano lucrurile s-au inrautatit din punctul meu de vedere.

Cozile se vor muta doar la un nou birou electoral care se va deschide intr-o scoala (Via Oglio 20 - Milano), un loc total necunoscut comunitatii de romani si foarte indepartat de consulatul general al Romaniei la Milano. Nici macar nu s-a facut o campanie importanta de informare a conationalilor nostri. Parca vad ca romanii vor merge ca de obicei sa voteze la consulat, insa vor gasi portile inchise si se va isca un nou scandal. In schimb, la cele 3 sectii de vot aprobate in via Oglio 20 va fi liniste si pace, membrii comisiilor avand timp berechet sa stea la o sueta, caci oricum sunt platiti din bani publici pentru a asigura bunul mers al alegerilor.

Un Consulat care asigura servicii pentru 200-300 de persoane zilnic, trebuie sa fie in masura sa continue organizarea votului, ca si pana acum.

As dori si eu sa aflu care este motivul acestei decizii a consulului general Adrian Georgescu, aprobata inclusiv si de ambasadorul George Bologan si de ce nu s-a aprobat marirea sectiilor de vot in orasul Milano.

In fata unei asemenea lovituri data comunitatii de romani din Milano, ma intreb unde se afla acum paladinul dreptatii Rares Bogdan si ambasadorul George Bologan? Unde au disparut paladinii dreptatii  #REZIST & COMPANY, care duminica de duminica protestau in fata consulatului dorind dreptate si invocand respectarea drepturilor cetatenilor???

Mentionez ca organizarea procesului electoral intra in atributiile AEP, iar MAE asigura logistica necesara desfasurarii votului. Sunt curios sa vad cat de bine asigura consulul Adrian Georgescu si ambasadorul George Bologan dreptul la vot al tuturor romanilor stabiliti la Milano….”, susține Romulus Popescu, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.