Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Dă pământul federal luat de ultimii 3 președinți

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump a semnat miercuri un ordin executiv care cere verificarea deciziilor de încadrare a siturilor din SUA ca "monument naţional" luate de-a lungul ultimelor două decenii, adică în timpul administraţiilor conduse de Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama, transmit Reuters şi AFP.

"Administraţia precedentă a folosit o lege de acum 100 de ani pentru a impune, în mod unilateral, un control federal strict asupra a milioane de hectare, privându-i pe locuitorii acestor terenuri de capacitatea de a decide singuri cum să le utilizeze", a declarat Trump, scrie agerpres.ro.

Citește și: Reacţia familiei lui Dor Geta Popescu: Promisiune a făcut sora ei, Crina Coco Popescu

Preşedintele republican s-a arătat indignat de faptul că predecesorul său democrat Barack Obama a plasat sub protecţia statului federal peste 100 de milioane de hectare, "adică mai mult decât suprafaţa statului Texas", subliniind că e timpul "să se pună capăt acestor abuzuri".

Trump a făcut referire la Antiquities Act, semnată în 1906 de Theodore Roosevelt, apărător fervent al resurselor naturale, care permite liderilor de la Casa Albă să ia măsuri pentru salvgardarea teritoriilor ameninţate, ce pot fi transformate în parcuri naţionale. Au beneficiat de-a lungul timpului de această lege Grand Canyon, Valea Morţii şi ample zone din Alaska.

Citește și: Dinamo a băgat spaima-n steliști: ‘Va fi cel mai greu din acest play-off’

Administraţia Trump a precizat că vor fi vizate de revizuirea anunţată miercuri doar "monumentele" de cel puţin 40.000 de hectare, adică circa 30, iar un prim raport de etapă ar urma să fie prezentat peste 45 de zile.

Noul decret prezidenţial, care este de aşteptat să marcheze începutul unei îndelungate bătălii în justiţie, a fost vehement criticat de organizaţiile pentru protecţia mediului, dar este salutat de industrie, în speranţa de a obţine acces la noi terenuri federale pentru foraje şi alte tipuri de exploatare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.