Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ - Protestatarii NU cedează: Demers BOMBĂ făcut de manifestanți în fața Guvernului, după ce au obținut anularea Târgului de Crăciun

Inquam Photos / George Călin
Inquam proteste 2 decembrie

Aproximativ 200 de persoane se aflau sâmbătă seară în Piaţa Victoriei din Capitală, când şi-au făcut apariţia utilaje similare celor care în cursul dimineţii instalau parapete.

La vederea acestora, mulţimea a huiduit, însă spiritele s-au calmat, când oamenii au constatat că de fapt vehiculele veniseră să ridice parapetele din piaţă.

Citește și: Rareș Bogdan o 'desființează' pe Gabriela Firea pentru ideea organizării Târgului de Crăciun în Piața Victoriei:'Doar un om fără minte putea să facă acest gest'

Printre cei adunaţi în Piaţa Victoriei se află şi persoane care strâng semnături pentur convocarea unui referendum de demitere a primarului Capitalei Gabriela Firea.

Proteste au izbucnit sâmbătă în Piaţa Victoriei, când angajaţii Primăriei Capitalei au venit pentru a pregăti instalarea târgului organizat de municipalitate. Numărul manifestanţilor a crescut la prânz, tensiunea fiind amplificată de montarea unui parapet de beton în zona in care urma să aibă loc Târgul de Crăciun. De asemenea, au avut loc ciocniri între jandarmi şi protestatari.

Citește și: Pleşoianu, AVERTISMENT în PSD după apariţia stenogramelor: 'Japiţele acoperite din acest partid vor vedea o altă faţă a mea...'

Mai multe camioane au luat din Piaţa Victoriei, sâmbătă după-amiază, instalaţiile pregătite pentru Târgul de Crăciun, după ce manifestanţii deja au demontat schelele, scena şi gardurile instalate de angajaţii Primăriei Capitalei, anunță News.ro.

Ulterior, Primăria Capitalei a anunţat că va muta Festivalul de colinde şi târgul din Piaţa Victoriei într-un alt loc, fără să precizeze unde. Primarul Gabriela Firea a susţinut că această perioadă pare a fi „începutul anarhiei” şi dacă astăzi a fost împiedicată municipalitatea să organizeze legal un eveniment într-un spaţiu public, de protestatari agresivi, acelaşi lucru se poate întâmpla şi la Administraţia Prezidenţială sau la alte instituţii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.