Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Adjunctul DNA a ajuns la audierile de la Parchetul General - Reacție SURPRIZĂ la întrebările presei

Inquam Photos / George Calin
marius iacob

Procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Iacob, a ajuns, vineri, la sediul Parchetului General, fiind chemat de către Secția de anchetă a magistraților pentru a fi audiat în dosarul deschis ca urmare a denunțului depus de Sebastian Ghiță contra Laurei Codruța Kovesi, potrivit Mediafax.

"Nu pot să spun nimic, am fost convocat pentru această procedură judiciară, motiv pentru care nu pot face declarații", a declarat procurorul Marius Iacob, la sosire.

Pe 13 decembrie, și Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiţă, s-a prezentat la Parchetul General, de care aparține Secția de anchetă a magistraților, pentru a fi audiat după denunțul depus de omul de afaceri contra fostului procuror-șef DNA, Laura Codruța Kovesi. "Mi-a spus că (Laura Codruța Lovesi -n.r.) i-a cerut bani ca să încheie în triumf cazul, fiindu-i necesară această poziționare pentru a accede într-un post de procuror-șef. Cumplită e un termen bun? Sunt copiii pe care-i ferești de televizor și care începi să le explici că nu e adevărat că o doamnă precum Kovesi spune că tatăl lor e mincinos, dovedindu-se de fapt că cea care minte este doamna în cauză. După legile justiției, (Laura Codruța Kovesi -n.r.) ar trebui să plătească", a declarat Dumitru Cârstea, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Întrebat ce i-a spus Laura Codruța Kovesi când venea la ei acasă, Dumitru Cârstea a răspuns: "Îmi explica la masă, la o peterecere, vorbe. Nu a vorbit niciodată de dosare".

Și Andreea Cosma a fost la Parchetul General pentru a depune documente în cazul denunțului pe care l-a formulat omul de afaceri Sebastian Ghiță contra fostului procuror-șef DNA Laura Codruța Kovesi, dosar în care parlamentara este martoră.

A fost audiat și Nicolae Popa, condamnat la 10 ani şi patru luni de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI și eliberat condiţionat anul trecut.

Citește și: Dan Voiculescu RĂBUFNEȘTE la adresa lui Traian Băsescu - O decizie a magistraților admite intervenția fostului președinte în dosarul Telepatia

Sebastian Ghiță susține că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

Procurorul din cadrul Secției de anchetă a magistraților desemnat să se ocupe de denunțul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiță contra Laurei Codruța Kovesi este Adina Florea, respinsă de președintele Klaus Iohannis la conducerea DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.