Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Afaceristul Tiberiu Urdăreanu, CONDAMNAT! Decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti

inquamphotos.com / Octav Ganea
tiberiu urdareanu iccj

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis! Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat de judecători la 8 luni de închisoare pentru dare de mită. Decizia este însă în primă instanţă şi poate fi contestată.

Citeşte şi: Avocatul lui Dragnea aruncă BOMBA:'Am deplină încredere că va fi cerută scoaterea lui de sub urmărire...'

"Condamna pe inculpatul Urdareanu Tiberiu la pedeapsa principala de 8 luni inchisoare pentru savârsirea infractiunii de dare de mita. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale aplicate inculpatului Urdareanu Tiberiu pe un termen de incercare de 2 ani si 8 luni. Interzice ca pedeapsa accesorie, pe durata executarii pedepsei principale, drepturile de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa o functie sau de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savârsirea infractiunii. Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale se suspenda si executarea pedepsei accesorii. Confisca de la în NG suma de 71214,76 lei primita cu titlu de mita cu obligarea inculpatului la plata către stat a acestei sume. Menține sechestrul asigurător pana la concurenta sumei de 71214,76 lei", se arată în decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.
Președintele Grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, este acuzat de faptul că a fost de acord să-i plătească mită primarului municipiului Iași, Gheorghe Nichita, 10% din valoarea unui contract de management al traficului, finanțat din fonduri europene. Nichita a primit, până la urmă, bani și bunuri estimate de anchetatori la 3,69 milioane de lei, printre care excursii în afara țării, cazare în București sau echipamente electronice. Primarul Iașiului ar fi urmat să mai primească alți bani, dar au intervenit anchetatorii.
De teamă să nu ajungă în arest, Tiberiu Urdăreanu a ajuns să denunţe doi politicieni de top: Ludovic Orban şi Constantin Niţă. Ca să scape din dosarul în care era judecat pentru corupţie, multimilionarul le-a povestit judecătorilor cum i-ar fi cerut bani de campanie liberalul Ludovic Orban şi cum i-ar fi plătit şpagă fostului ministru social-democrat Constantin Niţă.

Citeşte şi: CTP, reacţie DURĂ după ce greii PSD au făcut SCUT în faţa lui Dragnea la DNA: 'PSD vrea să ÎNGENUNCHEZE justiția.' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.