Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Atentatul de la Viena a fost REVENDICAT

atentat viena

Organizaţia radicală Stat Islamic a revendicat marţi responsabilitatea atacului de luni seara de la Viena soldat cu cel puţin patru morţi, informează Reuters, AFP şi dpa.

Organizaţia a revendicat atacul într-un mesaj postat pe site-ul Telegram de agenţia sa de propagandă Amaq, fără a aduce însă şi dovezi în acest sens, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

Anunţul este însoţit de o fotografie cu un individ bărbos, despre care se afirmă că era un "soldat al Califatului" numit Abu Dagnah Al-Albany şi că a atacat trecători din capitala Austriei cu arme de foc, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţişti.

Aşa-zisul Albany poartă în imagine şi un inel cu inscripţia "Mohamed este mesagerul lui Allah".

Citește și: După atacul terorist de la Viena, Rareș Bogdan reacționează: Doamne ferește! Asta mai lipsea Europei

Câteva minute mai târziu, agenţia Amaq a postat şi o înregistrare video în care Albany jură credinţă liderului grupării Stat Islamic Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi, vorbind în arabă.

Numele Albany ar fi folosit în mod obişnuit cu referire la cineva cu origine albaneză, notează Reuters.

Citește și: Florin Cîțu a răbufnit după declarația lui Marcel Ciolacu: Cum te mai duci tu acasă la familia ta și te uiți în ochii lor? Aștept să-ți ceri scuze

Autorităţile austriece l-au identificat pe atacator ca fiind un anume Kujtim Fejzulai, cu dublă cetăţenie austriacă şi nord-macedoneană, care fusese condamnat în aprilie 2019 la 22 de luni de închisoare după ce a încercat să ajungă în Siria pentru a se alătura organizaţiei Stat Islamic. El a fost însă eliberat condiţionat cu mai puţin de un an în urmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.